Vind een bezetter voor pleisterwerken in Zichem

Op zoek naar een stukadoor of bezetter voor pleisterwerken in Zichem? Dan bent u aan het juiste adres. Hier kan u vrijblijvend offertes opvragen voor pleisterwerken in uw regio. Vooraleer u dat doet, is het nuttig om even door onderstaande informatie te gaan. Zo kan u uw vraag gerichter stellen en offertes nog beter vergelijken.

pleisterwerken Zichem

Interieur opfrissen of vernieuwen? Kies voor pleisterwerken!

Kiezen voor pleisterwerken biedt heel wat voordelen. In de eerste plaats zorgt het voor een nette afwerking van muren en plafonds. Uw muur of plafond zal egaal zijn of een egale look hebben. Binnenin zal de woning er heel wat groter uitzien als u de muren en plafonds laat bezetten. Het bepleisteren van de buitengevel, ook wel crepi genoemd, zorgt voor extra bescherming van uw huis tegen vocht. Het is een betaalbare manier om de buitenmuur af te werken en u kan ook ineens isolatie steken. Er bestaan verschillende pleistersoorten. Voor de buitenmuur hebt u crepi in verschillende korrelgroottes en kleuren.

Bronnen voor onze informatie:

WTCB pleisterwerken
Confederatie Bouw
wonen in vlaanderen

Maak gebruik van ons offertesysteem

Snel ingevuld

Wij hebben het offerteformulier zo ingestoken dat onze bezetters een goede offerte kunnen maken aan de hand van uw aanvraag. Deze is binnen enkele minuten ingevuld en verzonden.

Vrijblijvend

Een andere voordeel van ons offertesysteem is dat deze kosteloos en vrijblijvend is. Het aanvragen van offertes verplicht u dus tot niets. Zit er geen goed aanbod bij? Dan hoeft u verder niets te doen.

Vergelijken

De meeste bezoekers die van onze offertedienst gebruik maken doen dat om offertes te vergelijken. Dit kan op prijs, aanbod of voorwaarden zijn. Ruim 75% vind via deze weg een goede stukadoor!

Besparen

Wist u dat de mensen die wel offertes vergelijken vaak tot wel 30% besparen ten opzichte van mensen die geen prijsvergelijk doen?

Ga naar de offertepagina…

Binnenbepleistering

Indien u uw woning in Zichem binnen wil vernieuwen of afwerken met pleisterwerken, zijn er twee mogelijkheden. Muren kunnen met nat of droog pleisterwerk worden bezet.

Nat pleisterwerk

Nat pleisterwerk wordt vooral bij nieuwbouw en grotere renovaties gebruikt. Wanneer u hiervoor kiest zullen muren en/of plafonds met een dunne laag pleisterwerk vlak en glad worden gemaakt. Het pleisterwerk bestaat uit een mengeling van gips en water. Dit wordt uitgesmeerd over de muur of het plafond. Bij spuitgids wordt dit gespoten op muur en plafond en daarna gladgestreken. Kleine oneffenheden worden op die manier weggewerkt. De laag pleisterwerk vormt als ondergrond en is de basis voor de verdere afwerking. U kan nadien ook zonder probleem zaken ophangen of bevestigen aan een muur met een laag pleisterwerk.

Nat pleisterwerk vraagt wel wat expertise waardoor het inschakelen van een ervaren stukadoor uit Zichem aan te raden is. Hij weet ook welke gips het best aan te raden is voor uw muren en plafonds. Sommige ondergronden moeten eerst behandeld worden met een hechtingslaag. Dat is bijvoorbeeld het geval bij glad beton. Nat pleisterwerk is goedkoper dan droog pleisterwerk, maar u moet wel rekening houden met droogtijd vooraleer u kan afwerken.

Droog pleisterwerk

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van gipsplaten, gaat het om droog pleisterwerk. Bij de bevestiging van gipsplaten op de onderstructuur is er geen water nodig. Dat maakt dat er dus ook geen bouwvocht en daarbij horende droogtijd nodig is. U kan na de plaatsing ervan dus meteen aan de afwerking starten. Een ander voordeel is dat ook grote oneffenheden kunnen worden weggewerkt, wat bij nat pleisterwerk niet altijd mogelijk is. Nog geen bestaande muren? Dan kunnen gipsplaten perfect dienen als scheidingswanden. Wel is het duurder dan nat pleisterwerk. Ook vraagt het ophangen van zaken achteraf aangepaste pluggen of zelfs extra versteviging indien het om zware voorwerpen gaat.

Niet alleen in Zichem pleisterwerken vergelijken:

Gemeente Scherpenheuvel-Zichem

Deelgemeenten: Scherpenheuvel, Zichem, Averbode, Messelbroek en Kagevinne
Website van de Gemeente Scherpenheuvel-Zichem
Aangrenzende buur(deel)gemeenten: Diest, Bekkevoort, Tielt-Winge, Aarschot, Herselt, Laakdal en Tessenderlo

stukadoor Zichem

Bespaar op pleisterwerken prijs, vergelijk offertes!

Pleisterwerken laten uitvoeren in Zichem? Vraag dan eerst op voorhand meerdere offertes op zodat u zeker bent van de juiste prijs voor uw wensen. Hier kan u alvast geheel vrijblijvend offertes in uw regio opvragen.

Muren bepleisteren

Er zijn verschillende types van pleister waarmee muren en plafonds kunnen worden bezet. Welk type u het beste kiest, hangt af van de ruimte waar de bezettingswerken moet komen. Is het een vochtige ruimte of een ruimte met veel hoeken en kantjes? Of gaat het om één grote ruimte met enkel rechte muren? Ook de afwerking die u daarna wil uitvoeren, speelt een rol. Indien u muren nadien wil verven, kan een ander type interessant zijn dan wanneer u wil betegelen.

Plakwerken klaar voor verf of behang

Er bestaat plakwerk dat verf- en behangklaar is. Alle wanden worden hiermee geëgaliseerd zodat ze klaar zijn om nadien af te werken. Bepleistering die klaar is voor verfwerken, wordt sausklaar plakwerk genoemd. Alle oneffenheden worden mooi weggewerkt. Bij behangklaar plakwerk wordt de muur iets minder gedetailleerd geëgaliseerd omdat er nog behang over komt. Dit plakwerk is dan ook iets goedkoper.

Sierpleister

Met sierpleister kan u de meer decoratieve kant op. Dit wordt vooral in de oudere panden van Zichem gebruikt. U kan zelf kiezen welke effecten u wenst. Ook ornamenten kunnen hiermee gerestaureerd worden. Er zijn meerdere vormen van sierpleister zoals crepi, granol of spachtelputz. Die laatste heeft een korrelig effect. Granol is dan weer een stucsoort en crepi wordt, vaak met een isoleerlaag, buiten aangebracht.

bezettingswerken Zichem

Spuitpleister

Spuitpleister wordt met een spuitmachine in twee lagen aangebracht. Eerst wordt er een meslaag aangebracht om de wand te egaliseren. Daarna volgt een laag om het uiterlijk te vormen. Spuitpleister is een efficiënte manier die voor een egaal resultaat zorgt. Omdat dit machinaal gebeurt, is de bezetter sneller klaar. Dit zorgt dus voor een erg voordelige prijs. Indien u weinig opsmuk wenst, dan is dit zeker aan te raden.

Betonstuc

Indien u een erg sterke laag op de muren wil, is betonstuc interessant. Cement is het basis ingrediënt van dit materiaal. Het kan dus tegen een serieuze stoot. Ook voor vochtige ruimtes zoals badkamer of kelder is dit aan te raden. Betonstuc is immers niet enkel sterk, maar ook waterdicht. Het is een traaghardend materiaal.

Raapwerk

Is het niet nodig om de ganse muur opnieuw te plakken of wil u een heel ruw vlak egaliseren? Dan is raapwerk aan te raden. Raapwerk is gemiddeld tussen één en vijf centimeter dik. Het is geschikt voor een ruwe en oneffen ondergrond zoals baksteen. Ook voor ronde afwerkingen zoals een trap of open haard is dit ideaal. Raapwerk en pleisterwerk worden vaak gebruikt voor dezelfde werken, maar er is wel degelijk een verschil. Zo is pleisterwerk één tot 6 millimeter dik en dus een pak dunner dan raapwerk. Pleisterwerk is vooral interessant voor het vlak maken van kleinere oneffenheden.

Cement

Net als betonstuc, is ook cement een stevig materiaal. Cementeren in Zichem biedt wel minder mogelijkheden dan betonstuc, maar het is snelhardend. Voordeel is dat de muur blijft ademen waardoor cement uitermate geschikt is voor buitenwerken.

Plafonds pleisteren

Net als bij muren, kan u ook bij plafonds kiezen voor allerlei pleistersoorten. Meestal wordt gekozen voor glad pleisterwerk om dat nadien te schilderen in de kleur naar wens. Omdat de machinale aanpak efficiënter is, wordt vaak voor spuitpleister gekozen. Een alternatieve vorm van egaliseren van het plafond is schuurwerk. Hierbij worden er draaiende vegen gemaakt met een spons waardoor u een mooi schaduweffect krijgt. Het is dan niet meer nodig om het te overschilderen.

Moluren

Moluren zijn sierlijsten en plastische reliëfs van gips of stuc die op het plafond of de muur worden aangebracht. Meestal zijn het sierlijsten die de overgang tussen muur en plafond op decoratieve wijze afwerken. Ook rozetten waarmee u de plek rond de verlichting decoreert, zijn moluren. Moluren worden gemaakt aan de hand van een soort mal. Die bestaan er in heel wat mogelijke vormen en groottes.

Buitenbepleistering; de gevel bepleisteren

Uw gevel langs buiten laten bepleisteren gebeurt aan de hand van crepi. Het voordeel van deze gevelbekleding is dat het waterafstotend en dampdoorlatend tegelijkertijd is. Dit maakt dat uw woning in Zichem goed beschermd is tegen vocht, maar toch nog kan ademen. Crepi leent er zich toe om zeer complexe delen van gevels te bekleden. Er zijn verschillende texturen en kleuren. Al biedt crepi uit zichzelf al een zekere isolatie, u kan ervoor kiezen om nog een extra laag isolatie onder de crepi aan te brengen.

DP pleisterwerken

Pleisterwerken prijs en kostenbepalers

Om een goede offerte op te stellen, is een werfbezoek door de stukadoor uit Zichem aan te raden. Liefst op het moment dat het buitenschrijnwerk er staat zodat een juiste analyse kan worden gemaakt. De prijs voor pleisterwerken hangt van een aantal factoren af. Om zeker te zijn van een prijs, is het goed om meerdere offertes op te vragen waarbij u zeker onderstaande zaken aftoetsen.

Veel hoeken en schuine wanden

Ramen en deuren hebben hoeken en dat vraagt meer aandacht voor een perfecte afwerking. Hiervoor zijn hoekprofielen of dagkantelementen nodig. Deze kosten meer. Voor hoekprofielen komt er al snel €5,- à €8,- per lopende meter bovenop de prijs van de pleisterwerken. Hoe meer deuren en ramen, hoe hoger de prijs dus oploopt. Ook schuine lijnen, zoals de onderkant van de trap of een ruimte onder het dak, vragen meer werk wat u zal voelen in de factuur.

Wel of geen stelling plaatsen?

Bij erg hoge muren, zoals in een hoge hall, een mezzanine of een vide, zal de stukadoor een stelling moeten plaatsen. Deze moet achteraf weer afgebroken worden, wat allemaal extra werkuren vraagt die worden aangerekend.

Gladde of ruwe ondergrond?

Bij plafonds is er meestal een hechtmiddel nodig wat de prijs iets hoger zal doen uitvallen dan bij muren. Reken voor gladde plafondstructuren op ongeveer €2,- à €4,- extra per vierkante meter. Ruwe welfsels waarbij u de stenen nog ziet, hebben meestal geen hechtmiddel nodig.

Handmatig of machinaal?

Pleisterwerk kan machinaal of met de hand worden aangebracht. Voor kleinere oppervlaktes zal de klus sneller manueel gebeuren. Er is namelijk minder werkruimte. Op vlak van kwaliteit is er weinig verschil, maar het rendement ligt bij een machinale bepleistering wel veel hoger, zeker bij grote oppervlaktes. Het vraagt minder werkuren wat de factuur op het einde van de rit ten goede kan komen.

Grootte openingen buitenmuur

Aan de buitenkant nemen aannemers bij ramen en deuren liefst wat marge. Hierdoor is de opening rond ramen en deuren wat te groot voor het buitenschrijnwerk. De bezetter uit Zichem moet deze daarna uitvullen. Dat lukt voor enkele centimeters. Een meerprijs kan vermeden worden door een goede communicatie tussen ruwbouwaannemer en de ramenfirma.

Nood aan dubbele lagen?

Bij slecht gemetselde muren moet er een dubbele laagdikte worden gepleisterd zodat de muur recht gemaakt kan worden. Ook wanneer draagbalken uit de welfsels uitkomen, kan het zijn dat stukadoors supplementen nodig hebben.

Welke pleister?

Er zijn verschillende soorten van pleister, elk met hun prijs. Hieronder vindt u een overzicht van richtprijzen per type pleister. Opgelet, het blijft verstandig om op voorhand meerdere offertes aan te vragen zodat u een goede vergelijking kan maken.

Pleisterwerken prijs per m2 regio Zichem
Soorten stucwerk:Prijs per m2*
Spuitpleister€5,- tot €20,-
Betonstuc€80,- tot €120,-
Behangklaar stucen€7,- tot €20,-
Sausklaar stucen€8,- tot €25,-
Spachtelputz€10,- tot €25,-
Granol€10,- tot €25,-
Sierpleister€15,- tot €85,-
Cementeren€15,- tot €75,-
Raapwerk€15,- tot €80,-
Crepi€40,- tot €150,-
Tadelakt€100,- tot €150,-
(*) – het gaat hier om een tabel met richtprijzen

onze klanten blij, wij blij

pleisterwerken klant Zichem

Wij hadden lekkage gehad van ons dak waardoor onze wanden opnieuw bezet moesten worden. Overzichtelijke info en prijsvergelijk van meerdere firma’s is ook fijn.

– Barbara, omgeving Zichem

klant stukadoor Zichem

Samen met mijn vriendin een renovatiewoning gekocht waar buiten- en binnenbepleistering nodig was. Via deze website de juiste vakman gevonden.

– Rodney, gemeente Zichem

wanden stucen

Mijn woonst kon wel een opfrisbeurt gebruiken en besloten om de wanden te stucen. Snel een goede stukadoor gevonden.

– Marion, regio Zichem

klant pleisterwerken

Handige website met veel informatie over de mogelijkheden van pleisterwerken. Vooral oriënterend gekeken, maar als ik een bezetter nodig heb ga ik hier offertes vergelijken.

– Harry, provincie Vlaams-Brabant

Ook in deze plaatsen hebben wij klanten geholpen bij het vinden van een stukadoor, bezetter, plakker, plafonneerder of pleisteraar.

Vilvoorde | Leuven | Kessel-Lo | Tienen | Halle | Overijse | Aarschot | Heverlee | Sint-Pieters-Leeuw | Tervuren | Dilbeek | Grimbergen | Asse | Meise

Tips om een goede stukadoor/bezetter te vinden

In de eerste plaats is het aan te raden om op voorhand meerdere offertes aan te vragen. Houd uw vraag niet te algemeen, maar stel zeer gerichte vragen. De vorm van de te bezetten oppervlakte, de gewenste afwerking, het doel van de wand/plafond erna, de tijd die de stukadoor uit Zichem heeft om de werken op te leveren … Geef deze zaken allemaal mee. Ook kan u op voorhand referenties opvragen. Online zijn deze vaak snel te vinden.

Veelgestelde vragen over pleisterwerken in Zichem

Hebt u beslist om pleisterwerken in Zichem te doen, maar zit u nog met vragen? Hieronder vindt u alvast een aantal veel voorkomende vragen. Uw aannemer kan u ook zeker het nodige advies geven.

Hoe controleert u of een pleisterlaag nog in goede staat is?

Om na te gaan of de bestaande pleisterlaag nog in goede staat is, houdt u best rekening met een aantal aandachtspunten. Check eerst of het gipspleister droog is. Indien het koud of vochtig aanvoelt, is dat niet het geval. Enkel cementpleister kan koud aanvoelen en toch nog in goede staat zijn. Klop ook even op de pleisterlaag met uw handen om de hechting te controleren. Een hol geluid staat synoniem voor problemen. Wrijf ook even op het oppervlak. Als het pleisterwerk verpoederd, moet u dit vernieuwen. Verven is dan bijvoorbeeld onmogelijk. Indien het pleisterwerk tot slot ingedrukt kan worden met uw vingers, zit de hardheid niet goed en vernieuwt u dit best.

bezetter Zichem

Eerst chape of eerst bepleistering?

Het is aan te raden om eerst de chape te leggen alvorens aan de muren te beginnen. Indien u extra gipskartonwanden wil plaatsen, doet u dat best nadat de chape is gelegd. Chape (en/of pur) kan best in één grote ruimte worden afgewerkt. Ook de muurbekleding, zoals bepleistering, doet u best achteraf. Zo voorkomt u dat er spetters op de muren komen bij het plaatsen van de chape.

Kan er op pleisterwerken getegeld worden?

Wanneer u een bepleisterde muur wil betegelen, moet deze eerst voldoende droog zijn. Het pleisteroppervlak moet vervolgens stofvrij worden gemaakt en voorzien worden van een primer. Opgelet, de bepleistering moet voldoende dik zijn. Dunne lagen zijn niet geschikt. Als u tegels wenst, moet u hiermee dus rekening houden bij het plaatsen van de pleister.

Mag de oude pleisterlaag worden overpleisterd?

Wanneer de oude pleisterlaag van gips, cement of kalk voldoende droog, stabiel en hard is, kan deze worden overpleisterd met een dunne nieuwe afwerklaag. Best wordt eerst een primer aangebracht. Het is niet aan te raden om met de klassieke dikke lagen te pleisteren. Wanneer de oude ondergrond bestaat uit leem, hout of stro, is er geen garantie op succes. Best zoekt u dan naar alternatieven.

Kan er over pleisterwerken geschilderd worden?

Dat kan zeker, maar het is wel belangrijk dat u wacht tot het pleisterwerk volledig droog is. Let er wel op dat het niet voldoende is dat de oppervlakte droog is. Ook het onderste gedeelte van de pleisterlaag mag geen te grote hoeveelheid vocht meer bevatten, anders bestaat het risico dat de verf op termijn zal afbladeren. Hoe lang dit duurt, is afhankelijk van de hoeveelheid bouwvocht en ook van het weer. Het is aan te raden om zeker een half jaar te wachten. Bij nieuwbouw is een langere periode niet onverstandig. Er bestaan vochtigheidsmeters om na te gaan hoe vochtig een muur nog is. Vraag ernaar in de verfwinkel of bij uw bezetter in Zichem. Met een bouwdroger kan het proces versneld worden.

Kunnen pleisterwerken in vochtige ruimtes?

Ook in ruimtes als de badkamer is het mogelijk om de muren te bezetten met glad pleisterwerk. Het is daarbij wel belangrijk om de juiste techniek van bepleisteren toe te passen zodat de pleister voldoende waterdicht is. Cementering is het meest aan te raden. Bespreek dit met de stukadoor die de nodige expertise heeft.

Wat is stucanet?

Stucanet is, net als gyproc of gyplat, een goede ondergrond voor pleisterwerken. Stucanet wordt vooral gebruikt om houtconstructies af te werken zodat u een goede drager hebt voor de pleister.